У новому сезоні Закарпатський муздрамтеатр покаже музичний водевіль за Квіткою-Основ’яненком

2 роки ago admin 0

Закарпатський муздрамтеатр завжди приділяв особливу увагу українській класиці, адже у назві театрі зафіксовано його статус як «обласний український».

Нині тривають репетиції музичного водевілю «Чого хоче жінка?», прем’єра якої запланована в новому театральному сезоні. Це інсценізація відомої повісті Григорія Квітки-Основ’яненка, яку здійснив сам режисер-постановник Анатолій Філіппов. Це не перша постановка твору, який харківський класик написав за власними життєвими спостереженнями, адже був громадським суддею. Музична вистава «Чого хоче жінка?» вже йшла в репертуарі Закарпатського муздрамтеатру. Зараз вона відновлюється в новому акторському складі.

Тим часом головний режисер Анатолій Філіппов 3 вересня зустрів 87-річчя, але вперше свої уродини не відзначав. Як розповів народний артист України, війна відібрала весь святковий настрій. Хоча відзначати є що, адже служить Мельпомені з 1954 року, коли ще студентом Харківського театрального інституту виходив на сцену місцевого театру. За свою довголітню кар’єру переграв сотні ролей, поставив півсотні вистав як режисер.

«Коли закінчилася Друга світова війна, мені було дев’ять років. І я добре запам’ятав воєнне лихоліття, адже я родом з Харківщини, де точилися жорстокі бої, — розповідає Анатолій Філіппов. — Однак навіть тоді Харків не руйнували так, як нині. І хто? Росіяни, яких ми називали «братами». Наша далека родина, знайомі опинилися без житла. Від початку війни у нас вдома в Ужгороді весь час проживають біженці – з Київщини, Харківщини, Чернігова, Одеси. Всі ми з нетерпінням чекаємо на перемогу України!».