ДПС та МВФ продовжують співпрацю

6 місяців ago admin 0


Впровадженню сучасних підходів комплаєнсу у податковому адмініструванні була присвячена чергова зустріч представників Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України та експертів Міжнародного валютного фонду, що відбулась у межах роботи над фіналізацією Національної стратегії доходів, виконання положень Листа про наміри і Меморандуму про економічну та фінансову політику, зокрема, встановлених структурних маяків.

У ході зустрічі в. о. заступника Голови ДПС Євгеній Сокур зазначив, що ДПС працює над заходами та визначенням конкретних кроків, необхідних для впровадження таких підходів, що позитивно вплине на рівень добровільного дотримання платниками податків вимог податкового законодавства.   

Нагадуємо, що 19 червня 2023 року Урядом України та Національним банком України було підписано Лист про наміри для першого перегляду оновленого пакета заходів економічної та фінансової політики 4-річної програми в рамках Механізму розширеного фінансування.

Метою є відновлення фіскальної та боргової стійкості з одночасним сприянням довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної відбудови та шляху України до вступу в ЄС.

Пресслужба Державної податкової служби України