Завершилася робота з місіями Офісу технічної допомоги Казначейства США та Міжнародного валютного фонду

9 місяців ago admin 0


ДПС спрямовує свої зусилля на розвиток податкової системи відповідно до вимог інтеграції України в ЄС. На цьому шляху здійснюється активна співпраця з міжнародними партнерами ДПС, зокрема, щодо напрацювання першочергових напрямів трансформаційних змін податкової служби в обслуговуванні платників податків та організації податкового контролю через систему управління ризиками. 

Так, у період з 10 по 21 липня 2023 року відбулись серії зустрічей команд та керівництва ДПС з радниками Офісу технічної допомоги Казначейства США за напрямами: адміністрування податкового боргу, роботи Контакт-центру ДПС, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування, аудиту, системи управління ризиками, протидії корупції. Спільно з радниками податківці провели аналіз прогалин, обговорили напрями посилення робочих процесів та повноважень, необхідні зміни до законодавства, зокрема в контексті майбутньої Національної стратегії доходів, створення якої є однією з вимог Меморандуму з Міжнародним валютним фондом. За результатами цих серій зустрічей напрацьовані пропозиції до законодавчих ініціатив, підготовлено проєкти планів підвищення рівня добровільної сплати податків, плани реалізації низки пілотних проєктів та узгодження напрямів підтримки.

Відбулася зустріч в. о. Голови ДПС, заступників Голови ДПС із заступницею директора ОТД Казначейства США Парвіною Шамсієвою-Коєн. Пані Парвіна звертаючись до делегації українською мовою, запевнила у відданості команди ОТД та підтримці ДПС і надалі, висловила зацікавленість до подальшої співпраці в рамках підготовки та реалізації Національної стратегії доходів.

«Ми надзвичайно вражені результатами вашої роботи та досягненнями за останній рік, пишаємося можливістю працювати з вами та надихаємося відданістю співпраці та мотивацією ваших колег, їх бажанням розвиватися та дивитися у майбутнє»,– відмітила пані Парвіна, звертаючись до керівництва ДПС.

Паралельно протягом другого тижня працювали команди з Міністерства фінансів України, ДПС та Міжнародного валютного фонду над розробкою дорожньої карти з підготовки Національної стратегії доходів та її змісту. Відбулася чотиристороння зустріч між представниками ОТД Казначейства США, Міжнародного валютного фонду, заступницею Міністра фінансів України та очільницею і заступниками Голови ДПС задля обговорення поточної роботи над стратегією та ефективної координації зусиль і ресурсів.

Крім того, за результатами попередніх домовленостей з Міністерством фінансів Австрії відбулися два робочих візити до податкового відомства, де австрійські колеги поділились досвідом реалізації функцій аудиту, роботи системи е-аудиту, обслуговування платників податків та роботи з боржниками.

Пресслужба Державної податкової служби України