В Закарпатті відбулася обласна науково-практична конференція вчителів математики та інформатики

1 рік ago admin 0

У п’ятницю, 18 листопада, відбулася обласна науково-практична конференція вчителів математики та інформатики „Нова українська школа: розвиваємо професійну компетентність педагога”. Про це йдеться на сайті Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Модератор конференції Катерина Петечук – методист математики Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, привітала учасників конференції, побажала плідної роботи і представила присутнім гостя вебінару – Юрія Захарійченка, доцента кафедри математики Національного університету „Києво-Могилянська академія”, кандидата фізико-математичних наук, експерта та розробника тестових завдань з математики УЦОЯО, члена комісії з математики науково-методичної ради з питань освіти МОН України, члена редакційної ради „Математичної газети” і журналу „ТІМО-абітурієнт. Математика”, автора сучасних підручників та посібників з математики, відео-репетитора бліц-тестування підготовки до ЗНО.

nushmatkomp1

У своєму виступі „Професійна компетентність педагога – запорука успішної реалізації завдань освітньої реформи НУШ” Ю.О. Захарійченко на прикладі розділу шкільного курсу математики „Теорія ймовірностей” продемонстрував присутнім важливість професійної компетентності вчителя, що не транслює знання, а, дотримуючись принципів науковості і доступності, навчає цікавості, легкості опанування математики за допомогою прикладів із життя.

Згідно з програмою конференції про „Розвиток інноваційної компетентності педагога як складової професійного стандарту вчителя” було заявлено у виступі Ходанич Л.П., завідувачки кафедри педагогіки та психології Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидатки педагогічних наук, доцентки.

Зі шляхами та інструментами реалізації діяльнісного підходу при викладанні математики присутніх ознайомив Сігетій І.П., доцент кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, заслужений учитель України.

Петечук К.М., методист кабінету методики викладання природничо-математичних дисциплін Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, учитель-методист підкреслила, що Нова українська школа є глобальною реформою загальної середньої освіти в Україні, а математична компетентність є однією з десяти її ключових компетентностей і тому питання розвитку математичних компетентностей учителя математики у світлі завдань НУШ є актуальним.

Математичне мислення необхідне для успішного вивчення всіх предметів. Математичні здібності – це яскравий прояв якостей розуму, які відіграють велику роль у пізнавальній і творчій діяльності.
Питання професійної компетентності вчителя інформатики у контексті НУШ висвітлила Шаркадій І.В., методист кабінету методики викладання природничо-математичних дисциплін Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, учитель-методист.

Науково-практична конференція завершилася підбиттям підсумків, побажанням миру і здоров’я, подякою учасників організаторам конференції.

Катерина Петечук, Інна Шаркадій – методисти кабінету методики викладання природничо-математичних дисциплін

nushmatkomp1
nushmatkomp1
nushmatkomp1