В 58 закарпатських громадах працює 61 віддалене робоче місце Пенсійного фонду

1 рік ago admin 0

Наближення послуг безпосередньо до людей, постійне покращення якості надання пенсійних послуг – серед пріоритетів діяльності Пенсійного фонду України.

На сьогодні в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області працюють сектор обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян та 9 відділів обслуговування громадян, чотири з яких мають ще й територіально віддалені робочі місця, які функціонують у режимі повноцінного сервісного центру. Наскільки це зручно для громадян, свідчать, зокрема, підсумки діяльності Головного управління за 9 місяців цього року: протягом цього періоду надано 156,1 тисячі послуг, на виїзних прийомах – 2,5 тисячі послуг. Зокрема прийнято 10,5 тис. заяв на призначення пенсій, 13,3 тис. заяв – на перерахунок, 9,1 тис. заяв – для виплати допомоги на поховання, 1,5 тис. заяв – на недоотриману пенсію, видано 31,5 тис. довідок різного характеру, надано 87,7 тис. інших послуг.

Важливою ділянкою роботи в цьому плані є створення віддалених робочих місць, на яких фахівці Головного управління надають повний спектр пенсійних послуг. На сьогодні Головне управління уклало відповідні договори з 58 територіальними громадами (із 64 територіальних громад, які діють в області). В цих територіальних громадах створено 61 віддалене робоче місце, на яких згідно із графіками проводиться прийом громадян.

До прикладу, такий прийом громадян відбувся 2 листопада в селі Біла Церква Солотвинської територіальної громади Тячівського району. Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 7 (Тячівського сервісного центру) Інна Мільович прийняла мешканців села, надала їм необхідні пенсійні послуг і консультації.

А відтак Інна Мільович зустрілася із працівниками центру надання адміністративних послуг Білої Церкви (на фото 1). Головною темою розмови стали питання передачі органам Пенсійного фонду України з 1 грудня 2022 року функцій із призначення субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Виїзний прийом громадян 2 листопада провела в Березькій територіальній громаді Берегівського району і Аніта Кузьма, заступник начальника відділу обслуговування громадян № 1 (Берегівського сервісного центру).

По завершенні прийому Аніта Кузьма зустрілася з колективом Березької сільської ради (фото 2). Під час зустрічі теж йшлося про передачу Пенсійному фонду функцій призначення житлових субсидій і пільг та про подальшу співпрацю в цих питаннях.

Як відомо, з 1 грудня документи на призначення субсидій можна буде подавати, як і раніше, особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади; в центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), а також особисто або поштою до сервісних центрів Пенсійного фонду України.