На "Дні кар’єри" в Ужгороді пошукувачів роботи поінформували про актуальні вакансії, вибір чи зміну професії і трудові права

3 роки ago admin 0

Сьогодні в  Ужгороді проходив «День кар’єри», організований  міським центром зайнятості. Як постійні соціальні партнери на ньому були присутні і представники Управління Держпраці у Закарпатській області.

Такий захід проводиться щороку. Його основна мета – сприяти зайнятості безробітних, їх активній взаємодії з роботодавцями з допомогою ефективних інструментів та методів пошуку роботи.

У «Дні кар’єри» взяли понад 20 роботодавців, які презентували близько 250 актуальних вакансій. Тож претенденти на заявлені вакансії мали змогу отримати корисну інформацію про актуальні пропозиції на ринку праці обласного центру, умови роботи та її оплати, комплексу соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості. Принагідно окремі претенденти, які виявили бажання працевлаштуватися, пройшли індивідуальні співбесіди.

Пошукувачі роботи також отримали консультації з питань зайнятості, вибору чи зміни професійної діяльності, відкриття та впровадження підприємницької діяльності, юридичного оформлення документів тощо. Фахівці Управління Держпраці своєю чергою поінформували їх про трудові права та передбачені державою соціальні гарантії, розповіли про ризики неофіційного працевлаштування і відповідальність, яка чекає на недоброчесних роботодавців за порушення вимог законодавства про працю.

Також керівник Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк під час урочистої частини вручив представникам Управління Держпраці краю подяку Управлінню за плідну співпрацю.