Справжні закарпатські студенти іноземних вишів постраждали через “липових” здобувачів освіти

2 роки ago admin 0

В Україні чоловіки-студенти, які здобувають освіту у закордонних навчальних закладах, більше не можуть виїхати за кордон під час воєнного стану.

Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко .

Вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину кордону студентами-чоловіками внаслідок масової підробки документів.

“Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном”, — пояснив Демченко.

Відтак лише за липень-серпень на кордоні викрили 600 осіб, які використовували підроблені документи про навчання у закордонних навчальних закладах. Через це чоловіків-студентів іноземних вищих навчальних закладів більше не випускатимуть за кордон.

Також Андрій Демченко додав, що за Постановою Уряду від 27 січня 1995 р. 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять до переліку винятків, яким дозволено перетин кордону.

“Це питання може бути вирішене, якщо внесуть зміни до постанови уряду 57”, — додає речник.