В Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася робоча зустріч з представниками організації the LEGO Foundation в Україні

2 роки ago admin 0

19 вересня 2022 року в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася робоча зустріч з представниками організації the LEGO Foundation в Україні, зокрема керівницею освітніх ініціатив Оксаною Рома та тренеркою Оленою Шуляк. До зустрічі також долучилися науково-педагогічні працівники кафедри дошкільної, початкової та інклюзивної освіти, методисти кабінету методики дошкільної та початкової освіти, а також кабінету практичної психології та соціальної роботи.

Зустріч проходила у рамках Меморандуму між Міністерством освіти і науки України та фондом the LEGO Foundation (Королівство Данія) та мала мету – налагодити співпрацю інституту з фондом у межах реалізації проєктів „Сприяння освіті” в дошкіллі, підтримки Нової української школи та впровадженню модулів і спецкурсів із діяльнісних методів навчання в освітні програми закладів післядипломної педагогічної освіти.

Керівник освітніх проєктів The LEGO Foundation Оксана Рома оприлюднила результати співпраці фонду з МОН України, презентувала наслідки експерименту впровадження методик ігрового та діяльнісного навчання у закладах освіти. Зазначила, що проведення реформи освіти України потребує суттєвого оновлення та якісних змін у системі підвищення кваліфікації фахівців дошкільної та початкової освіти, її спрямування на оволодіння новими методиками навчання за принципами педагогіки партнерства, гуманізму, компетентнісного та діяльнісного підходів, створення умов для особистісно-орієнтованого навчання та розвитку професійної компетентності педагогів. Тому метою діяльності фонду the LEGO Foundation в Україні є упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес закладів дошкільної, загальної середньої та післядипломної педагогічної освіти задля системних, сталих та стійких змін в освіті.

Учасники зустрічі розробили дорожню карту на 2022/2023 рр. і окреслили напрями подальшої взаємодії Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти з фондом The LEGO Foundation.

Джерело: Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти