На Закарпатті перебуває делегація Каунаського району Литовської Республіки

2 роки ago admin 0
У складі Литовської делегації, яка прибула до нашого краю з гуманітарною місією: віце-мер Каунаського району Пауліус Вісоцкас та радник керівника Каунаського району Рута Капочюте Даунєне.
Співпраця Закарпатської обласної ради і Каунаського районного самоврядування започаткована 13 жовтня 2015 року із часу підписання Договору про дружбу. У рамках двосторонніх зв’язків протягом восьми років відбулося багато контактів на рівні громадських та культурно-національних об’єднань.
З часу вторгнення росії в Україну литовські побратими щиро підтримали нашу державу на міжнародному рівні, а представники мерії Каунаса двічі приїжджали на Закарпаття з гуманітарної місією. Вони надали медзакладам ліки та медичне устаткування, для внутрішньо переміщених осіб – товари першої необхідності. Також литовці передали для українських військових автомобіль швидкої допомоги і позашляховик.
Цього разу литовські партнери привезли два великі мікроавтобуси допомоги, у тому числі: різноманітні м’ясні консерви, сухі перекуси, консервовані бобові, макарони, каву, чай, цукор, рис, муку, пшеничну крупу, наплічники, намети і не тільки.
«Після нашої останньої розмови з мером Каунаського району Литовської Республіки Валеріусом Макунасом та його колегами з районної муніципальної адміністрації було зроблено багато роботи у підтримку Закарпаття та наших військових. Їхні діти відвідали Каунаський регіон, де дуже гарно відпочили. Це були діти 128 бригади. Вони та діти ВПО відновлюються у спеціальній клініці. Це ще раз демонструє, що наше партнерство що далі, тим більше стає підкріплене справжніми добрими справами», — підсумував зустріч Володимир Чубірко.
Литовські друзі Закарпаття, у свою чергу, розповіли, що відвідали закарпатців, які проходять реабілітацію у Литві і подбали про належні умови їх перебування. Також представники Каунаса задекларували подальшу підтримку нашій області та Україні до повної перемоги над окупантами.
Пресслужба Закарпатської обласної ради