Ювенали Закарпаття урізноманітнили дозвілля діток цікавими екскурсіями замками краю

2 роки ago admin 0

Поліцейські сектору ювенальної превенції організували для дітей, переселених із інших областей України, ще один пізнавальний захід – екскурсію до двох замків Мукачівщини. Хлопці та дівчата не лише цікаво провели час, але й дізналися багато нового про історію краю

Вчора, 14 вересня, у рамках проєкту «Відновлення та підтримка внутрішньо переміщених осіб», що впроваджується ювенальною превенцією поліції Закарпаття та Донеччини спільно з ГО «Неємія» та за сприяння ПРООН, поліцейські провели ще один захід із дітьми, які знайшли прихисток на Закарпатті.

Цього разу ювенали організували для дітей невеликі подорожі до двох замків на Мукачівщині. Відтак хлопці та дівчата побували у відомих історичних будівлях краю – палаці Шенборнів, що в селі Карпати, та у замку «Сент-Міклош» в селищі Чинадієво.

Учасники екскурсії насолоджувалися мальовничими пейзажами, прогулювалися старовинними приміщеннями замків, оригінальними парками, дізнавалися про історію створення палаців, про їх володарів, а також слухали дивовижні легенди про них. Огляд різноманітних експонатів з минулих століть дав змогу на мить наблизитися до атмосфери глибокої  давнини та дізнатися більше про побут тогочасних жителів краю.

«Ми старалися організувати все так, щоб кілька годин екскурсій залишили яскраві враження в кожної дитини. Сподіваюся, що та незвичайна атмосфера, в яку поринали хлопці та дівчата, історичні оповіді, цікаве стародавнє оздоблення приміщень замків дали можливість дітям відпочити психологічно та збагатитися новими знаннями про історію Закарпаття», – зазначила поліцейська-ювенал Наталія Язан.

Окрім екскурсії, хлопці та дівчата провели час за арт-терапією, а також приємним спілкуванням із психологами, які постійно надають психологічну підтримку внутрішньо переселеним особам. Захід продовжився лекцією на правову тематику, яку провів працівник патрульної поліції. Окрім того, діти також занурилися в перегляд мультфільму, що теж допомогло зняти емоційну напругу та відпочити.

На завершення зустрічі діти мали змогу провести час із ювеналами за невеликим пікніком та поласувати смачними гостинцями.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області