«Прикладники» і «системники» факультету математики та цифрових технологій УжНУ мають можливість здобути дипломи магістрів одразу двох вишів

2 роки ago admin 0

«Прикладники» і «системники» факультету математики та цифрових технологій УжНУ мають можливість здобути дипломи магістрів одразу двох вишів

У четвер, 11 серпня, представники факультету математики та цифрових технологій провели дистанційну нараду з колегами Італійського університету Л’Аквіли, спільно з якими вже цього року вперше буде реалізовано повністю безкоштовну програму двох дипломів. Це дає змогу кращим студентам спеціальностей 113 “Прикладна математика” та 124 “Системний аналіз” здобути дипломи магістрів одразу двох вишів – УжНУ та Університету Л’Аквіли . Спільну угоду між відповідними факультетами двох університетів було підписано кількома днями раніше, а сьогодні обговорювали деталі майбутнього навчання студентів за цією програмою.

Отже, для того щоб взяти участь в даній програмі необхідно:

вступити до магістратури факультету математики та цифрових технологій (ФМЦТ УжНУ) на спеціальності 113 “Прикладна математика” та 124 “Системний аналіз” (в майбутньому планується долучити і спеціальність 111 “Математика”)

отримати рекомендацію від УжНУ (тобто, за роки навчання у бакалавраті, зарекомендувати себе хорошим студентом)

володіти англійською мовою на відповідному рівні (адже, навчання в Італійському університеті проводитиметься саме англійською)

мати закордонний паспорт

і головне – мати бажання вчитися 

Щодо самого процесу навчання  в двох вишах одночасно слід відзначити наступне:

навчання в італійському університеті Л’Аквіли є повністю безкоштовним, і навіть надається стипендія в розмірі біля 700 євро, яких, за словами італійських колег, повністю вистачає для нормального проживання та харчування протягом навчання в Італії.

навчання у магістратурі розпочнеться саме в нашому університеті (УжНУ) і продовжиться в третьому семестрі, а в італійському наші магістри навчатимуться протягом другого та четвертого семестрів.

освітні програми обох вишів, на спеціальностях, що беруть участь у даному проекті, попередньо були узгоджені таким чином, щоб семестрові предмети в одному виші синхронізувалися з предметами відповідного семестру в іншому виші і перезараховувалися відповідно до умов Болонського процесу, таким чином студентам, що візьмуть участь в даному проекті, не потрібно буде перенавантажуватися і здавати одні й ті ж предмети двічі.

по завершенню навчання студенти отримають дипломи одразу двох вишів – нашого та італійського, що значно підвищить рівень їх конкурентноспроможності на світовому ринку праці.

Бажаємо вам обрати ті спеціальності, які дадуть можливість стати успішними фахівцями і сповна реалізувати свій творчий і науковий потенціал.

І, звісно, мирного неба всім нам над головою! Слава Україні!

Павло Мулеса, завідувач кафедри кібернетики і прикладної математики