«Закарпаття моє. Ужгород і ужгородці» – виставка творчих робіт до Дня Незалежності України

2 роки ago admin 0

23 серпня в «ПАДІЮНі» відбулось відкриття виставки творчих робіт «Закарпаття моє. Ужгород і ужгородці», присвяченої Дню Незалежності України, якій виповнюється 31 рік. Виставка була розташована у фойє палацу і кожен бажаючий міг долучитися до перегляду творчих робіт професійних художників, митців та креативної молоді.

Усі картини, керамічні вироби,  макети старовинних храмів, вишиті рушники та різноманітні витвори мистецтва від майстрів, педагогів та вихованців гуртків “ПАДІЮНу” а також від студентів Закарпатської академії мистецтв є надзвичайними та передають почуття авторів,  настроєвість і особливе бачення світу. Частиною виставки були  унікальні чорно-білі вітражі-репродукції «Оптичні протези» – це зображення на полотні відбитку скляного вітражу.

Будь-хто з глядачів міг оцінити експозиції по-своєму, однак те, що він бачив – це ніби відображення душі митця, його світогляду, його життя, фантазій та мрій у кольорах та формах. Яскраві фарби чи тьмяні, чіткі контури чи розмиті,  радості більше чи смутку – кожен усвідомлював для себе сам, варто було лише раз зазирнути на окрему з робіт.

На відкритті була присутня заступниця голови Закарпатської обласної ради – Андріана Сушко, яка подякувала колективу “ПАДІЮНу” за плідну роботу у напрямі виховання дітей та молоді засобами образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Адже будь-яка творчість є своєрідною арт-терапією для стомлених душ українців, які чекають омріяної перемоги, надихаючи всіх довкола своїм чудовим даром бачення прекрасного.

Організаторами креативної виставки виступили Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН», Юрій Дік та БФ «Мистецька співдружність сьогодні». Щиро дякуємо усім, хто долучився!