У закарпатських лісівників відбулась лісовпорядна нарада

5 років ago admin 0

У конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась друга лісовпорядна нарада, на якій було розглянуто матеріали безперервного лісовпорядкування.

Стосувались вони 16 лісогосподарських підприємств ЗОУЛМГ. Не проводились роботи тільки у новостворених підприємствах, а саме у ДП “Верхньогірське ЛГ”, ДП “Тячівське ЛГ” ДП “Іршавське ЛГ” та НПП “Зачарований Край”.

Участь у нараді взяли перший заступник начальника – головний лісничий ЗОУЛМГ Ігор Коцур, начальники лісовпорядної пратії ВО “Укрдержліспроект” Микола Пашко, Василь Гриб, а також представники держлісгоспів та обласного управління.

Під час наради, присутні розглянули всі ті локальні питання, які стосувались лісовпорядкування. Зокрема було сформовано план рубок головного користування, план насадження яких потребує рубок формування, оздоровлення та лісорозведення, які сформавані на підставі фондів рубок.

Безперервне лісовпорядкування дуже клопітка робота, розробляється кожного року, а полягає у внесенні змін та доповнень комплексу заходів, спрямованих на забезпечення ефективної організації та науково обґрунтованого ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів, культури ведення лісового господарства, а також отримання достовірної інформації про лісовий фонд, на основі якого розробляється проект організації та розвитку лісового господарства відповідних об’єктів лісовпорядкування.

Відтак, за підсумками наради, присутні затвердили матеріали безперервного лісовпорядкування у всіх 16 державних підприємствах лісового господарства.

У конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась друга лісовпорядна нарада, на якій було розглянуто матеріали безперервного лісовпорядкування. Стосувались вони 16 лісогосподарських підприємств ЗОУЛМГ. […]