Як зарахувати військову службу до трудового стажу: які документи потрібні

2 роки ago admin 0

У зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії багато українців змушені були залишити своє звичне місце роботи і взяти в руки зброю – щоб робота військових була зарахована до пенсійного стажу, необхідно подати відповідні документи, що підтверджують службу.

Про це повідомляє “Юридичний портал України”.

Так, відповідно до статті 8 Закону України “Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” час перебування громадян України на військовій службі зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

Для підтвердження військової служби, а також служби у цивільній обороні, Держспецзв’язку, органах держбезпеки, розвідувальних органах приймаються:

  • військові квитки
  • довідки архівних та військово-лікувальних установ
  • довідки військових комісаріатів, військових частин та установ системи Міноборони, МВС, МНС, Мінінфраструктури, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ДПС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, Держприкордонслужби, ДПтС, ДСНС.

Слід зазначити, що військова служба у складі діючої армії під час бойових дій, зокрема і під час міжнародного боргу, зараховується до трудового стажу виходячи з довідок військових комісаріатів, які видаються в порядку, що визначає Міноборони. Для підтвердження служби в органах внутрішніх справ Нацполіції приймаються довідки, що видаються згідно з порядком МВС.

Джерело @
Апостроф