Ювенали Закарпаття дбають про безпеку школярів під час їхнього навчання та домашнього дозвілля

2 роки ago admin 0

Поліцейські, спільно з рятувальниками, відвідують навчальні заклади регіону та спілкуються зі школярами. Правоохоронці навчають дітей, як правильно діяти під час повітряної тривоги, а також нагадують правила безпеки на дорозі та під час самостійного перебування вдома

«Кожен школяр чи школярка – особливо в умовах воєнного часу – повинні відчувати себе захищеними та бути обізнаними з основами власної безпеки, де б вони не перебували. Ми робимо все для того, щоб кожен із них знав, як діяти в складних ситуаціях, зберігати спокій та вберегти своє здоров’я та життя», – зазначає начальниця сектору ювенальної превенції Ужгорода Тетяна Варга.

Для того, щоб реалізувати такі задуми, ювенали поліції організували ряд зустрічей із учнями загальноосвітніх шкіл міста. Спільно з працівниками управління ДСНС в Закарпатській області, поліцейські проводять виховні години, під час яких спілкуються як із учнями молодших класів, так і зі старшокласниками.

Найпершою темою для обговорення під час таких зустрічей є алгоритм дій під час повітряної тривоги. Поліцейські наголошують учням на необхідності зберігати спокій та разом із дорослими обов’язково перейти до найближчого укриття, при цьому маючи все необхідне в тривожних валізах. Правоохоронці розповідають дітям про правила дій під час можливих небезпечних ситуацій, якщо поряд нема дорослих; про способи зв’язку з екстреними службами тощо.

Крім цього, завжди актуальною залишається тема безпеки дітей на дорозі. Поліцейські нагадують молодшим слухачам найголовніші правила переходу вулиць, пересування на велосипедах чи самокатах. 

Також ювенали нагадують хлопцям та дівчатам про норми, яких вони неухильно повинні дотримуватися, залишаючись вдома без дорослих. Йдеться про поводження з газовими та електроприладами, про безпечне спілкування з незнайомими людьми тощо.

Подібні заходи поліцейські-ювенали проводитимуть регулярно та у навчальних закладах усіх районів області.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області