Закарпатські рятувальники вдосконалюють свою майстерність під час навчань

2 роки ago admin 0

Рятувальники постійно підтримують свою професійну майстерність та готовність підрозділів до дій за призначенням шляхом проведення навчань та тренувань на різних об’єктах. Ці заходи потрібні, аби фахівці ДСНС були завжди готові до ліквідації пожеж будь-якої складності та взаємодії з екстреними службами й персоналом підприємств. 27 січня чергові тактико-спеціальні навчання проведено на території ТОВ «Турбогаз Ужгород».

За тактичним задумом, через порушення технологічного процесу в ливарному цеху, де перебували робітники, стався вибух. Останній спричинив пожежу по всій площі приміщення та розлив плавильних матеріалів з печей. Першим за вказаною адресою прибув черговий караул 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород та після проведення розвідки пожежі із залученням безпілотного літального апарату керівник гасіння пожежі визначає вирішальний напрямок оперативних дій, розстановки сил та засобів під час гасіння масштабної пожежі. На пожежу залучається оперативно-координаційний центр та мобільна оперативна група ГУ ДСНС України у Закарпатській області, які у свою чергу за допомогою супутникового зв’язку встановлюють відеоконференцзв’язок з мобільною оперативної групою ДСНС України. Також відпрацьовується перевірка IP-зв’язку.

Разом з рятувальниками на події працюють й інші служби життєзабезпечення міста. Так, аварійні бригади енергетиків та служби “104” провели відключення заводу від електроживлення та газопостачання; лікарі екстреної медичної допомоги опікувалися травмованим персоналом підприємства, а поліцейські вживали заходів щодо обмеження та регулювання руху транспорту в районі надзвичайної ситуації.

У підсумку, умовна пожежа ліквідована вогнеборцями першого державного пожежно-рятувального загону м. Ужгорода впродовж години, не допустивши збільшення площі горіння.

Усього до навчань було залучено 36 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0211.JPGDSC_0246.JPG

DSC_0261.JPGDSC04834.JPG

DSC_0236.JPGDSC_0280.JPG

DSC_0289.JPGDSC04857.JPG

DSC04904.JPGDSC04923.JPG

DSC04840 копия.jpgDSC_0271.JPG