Чемпіонат з пішохідного туризму та Кубок серед юнаків з велосипедного туризму стартували на Закарпатті

2 роки ago admin 0

Чемпіонат з пішохідного туризму та Кубок серед юнаків з велосипедного туризму стартували на Закарпатті

Шостого вересня 2022 року в Центральному таборі туристського активу учнів України, що на Закарпатті,  стартував Чемпіонат України серед юнаків з пішохідного туризму та Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму. Понад 200 учасників із регіонів України  беруть участь у змаганнях: Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Волинської,  Хмельницької, Київської, Чернігівської, Миколаївської, Запорізької, Вінницької, Івано-Франківської  областей та   м. Києва і  Бучі. Загалом  26  команд  будуть виборювати право стати переможцями. 40 суддів, серед яких фахівці  міжнародної категорії, оцінюватимуть учасників змагань.  

Проведення заходів у таборі є особливим, оскільки змагання відбуваються в умовах природного  рельєфу. Учасники пішохідного туризму  долають реальні перепони, бурхливі річки, елементи переправи, бездоріжжя тощо у гірській  місцевості.  Учасники велосипедного туризму  будуть долати круті підйоми і спуски, демонструвати вміння володіти велосипедом в умовах незнайомої місцевості і з елементами фігурного  володіння, під час велоралі.

Туризм – унікальний вид спорту. Серед завдань – популяризація  здорового способу життя, фізичного загартування,  патріотичне виховання, підготовка до захисту Батьківщини та ін. 

Бажаємо усім учасникам успіху в змаганнях, досягнення бажаних результатів, психологічного комфорту, атмосфери взаєморозуміння і поваги під час перебування на Закарпатті.