В Закарпатті майбутніх кухарів та кондитерів навчали, як поводитись в умовах насиченої медіареальності

2 роки ago admin 0

Нещодавно на базі Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області спільно з представниками Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Федора Потушняка проведено тренінг „Практична медіаграмотність”. Про це інформує навчально-методичний центр ПТО у Закарпатській області.

У заході взяли участь здобувачі освіти та педагогічні працівники закладу освіти.

Методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин інформувала про значимість та актуальність теми тренінгу для реалій сьогодення, вплив головних джерел інформації на світогляд і поведінку людини в умовах насиченої медіареальності.

Любов Толстова та Вікторія Замула – працівники інформаційно-ресурсного центру „Вікно в Америку” названої бібліотеки, у формі гри, використовуючи технічні засоби, зосередили увагу здобувачів освіти на важливості свідомого сприйняття, критичного оцінювання інформаційних матеріалів сучасного медіа, вмінні викривати приховане значення і спроби маніпуляцій у соціальних мережах. Головне – захистити себе від пропаганди, дезінформації та не бути обманутим.
Під час тренінгу майбутні кухарі та кондитери активно виконували тестові завдання, жваво розпізнавали факти і судження, відрізняли фейк від правди.