На Закарпатті поліцейські-ювенали продовжують спілкування з внутрішньо-переселеними дітьми

2 роки ago admin 0

У рамках проєкту ПРООН та ЄС “Відновлення та підтримка внутрішньо переміщених осіб” ювенальні поліцейські урізноманітнили дозвілля діток, які знайшли прихисток на Закарпатті. Програму доповнили екскурсії, психотерапевтичне спілкування та арт-терапія

Завдяки проєкту «Відновлення та підтримка внутрішньо переміщених осіб», що впроваджується ювенальною превенцією поліції Закарпаття та Донеччини спільно з ГО «Неємія» та за сприяння ПРООН, поліцейські урізноманітнили дозвілля діток, чиї родини знайшли безпечніший прихисток на Закарпатті, втікаючи від війни. Програму доповнили екскурсії, психотерапевтичне спілкування та арт-терапія. Крім того, до поліцейських також долучилися рятувальники та волонтери. Проєкт впроваджується за сприяння Програми розвитку ООН та за підтримки Європейського Союзу.

Головними акцентами зазначеної роботи є психологічна підтримка дітей, яким довелося пережити жахи війни; створення умов для їх психологічного та фізичного відпочинку, а також ознайомлення із культурною спадщиною краю та арт-відпочинок.

Зокрема, поліцейські влаштували для діток екскурсію, завдяки якій вони більше дізналися про роботу рятувальників. Працівники державної пожежно-рятувальної частини Виноградова розповіли юним гостям про особливості своєї служби, показали в дії спецранспорт та розповіли цікаві та повчальні історії деяких виїздів.

Ще одним «пунктом» із запланованих поліцейськими заходів стала відновлювальна психотерапія. Комфортне спілкування дітей, а особливо підлітків, із фахівцями зазначеної галузі допомогло не лише послабити тривогу, але й зрозуміти особливості різних етапів психологічного розвитку дітей.

На завершення програми ювенали організували пізнавальний урок про основні правила  безпеки для дітлахів. Потім вони разом створювали яскраві малюнки, що теж посприяло психологічному розвантаженню дітей та зниженню тривоги у малечі.

«Ми провели достатньо великий об’єм роботи як з дітками-переселенцями, так і з місцевими школярами. Адже кожна дитина — окремий, унікальний всесвіт. Тому надважливо сприяти їх всебічному розвитку, піклуватися про те, щоб вони зростали та розвивалися у комфорті та гармонії, навіть під час війни», — зазначила авторка проєкту, старша інспекторка ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Донецькій області Наталія Язан.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області