Лісівники Берегівщини зможуть додатково заробляти кошти завдяки розвитку туризму та рекреації

3 роки ago admin 0

Про розвиток туристичного напряму берегівськими лісівниками інформує Державне агенство лісових ресурсів України

Світовий досвід розвитку туризму свідчить про те, що туристична індустрія є високоефективним сектором національних економік.

Однак, необхідно відзначити, що основою успішного розвитку туристичного бізнесу є рекреаційно-туристичні ресурси, які є собою сукупністю природних і штучно створених людиною об’єктів, що використовуються для надання рекреаційно-туристичних послуг та сприяють відновленню та розвитку фізичних, духовних і нервово-психічних сил людини. Провідне місце серед природних рекреаційно-туристичних ресурсів західного регіону займають ліси, які поряд з продукуванням деревної сировини та побічних продуктів, є продуцентами рекреаційних послуг.

Враховуючи великий рекреаційно-туристичний потенціал Закарпатської області та Берегівського району, лісівники Берегівського держлісгоспу останніми роками все більше перевагу надають розвитку туризму і рекреації.

Головні наші завдання, які ми зобов’язані виконувати, – це вирощувати ліс і заготовляти деревину, – підкреслює директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного. – Проте працівники лісгоспу активно займатимуться побічним лісокористуванням, ефективно використовуючи недеревний потенціал державного лісового фонду. Ми почали працювати у напрямі розвитку туризму і рекреації, що стане ще одним джерелом надходження коштів для лісогосподарських підприємств, сприятиме створенню додаткових робочих місць, збільшенню суми коштів, сплачених до місцевого бюджету.

На базі лісництв можна організовувати відпочинок упродовж усього календарного року.

– На даний час ДП «Берегівське лісове господарство» може прийняти відпочивальників, як поокремо, так і родинами , – каже директор Берегівського лісгоспу Богдан Шойного. – Їм пропонують такі послуги: проживання, харчування, екскурсії за визначеним маршрутом, відвідування термальних басейнів, екскурсії до оленів і ланей.

Про розвиток туристичного напряму берегівськими лісівниками інформує Державне агенство лісових ресурсів України Світовий досвід розвитку туризму свідчить про те, що туристична індустрія є високоефективним сектором національних […]