У Великому Березному представили керівника місцевої школи-інтернату

2 роки ago admin 0
Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко представив колективу комунального закладу Великоберезнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів Закарпатської обласної ради нового керівника — Іванну Шулевку.
Функціонування школи у рамках реформування закладів освіти було припинено, відтак, рішенням Верховної Ради України та Закарпатської облради відновлено. Наразі тут навчається 143 дітей із серцево-легеневими захворюваннями. Всього заклад може вмістити 300-320 дітей.
Цього року до школи зараховані троє внутрішньо-переміщених дітей. У школі-інтернаті функціональні обов’язки виконують 110 працівників. З початку війни заклад прихищає переселенців.
«Нового керівника Велико-Березнянської школи-інтернату, діяльність якої була відновлена до 2025 року, ми призначили на період військового стану. На жаль, заклад до повноцінного функціонування не готовий. Адже тут досі проживає понад 40 внутрішньо переміщених осіб з Чернігова, Харкова, Донецька, Миколаєва та інших міст. Поспілкувалися з ними та колективом закладу про їхнє бачення свого майбутнього. Наразі школа завантажена на 50%. Її вихованці — діти-сироти, які потребують особливої опіки. Тому дорослим жителям цієї установи запропоновано підшукати собі роботу й поміркувати над іншим житлом. Перед керівником же стоять серйозні виклики. До 2025 року він може показати себе, провівши відповідні реформи й оптимізувавши роботу школи. Від цього залежить доля закладу після 2025 року», — прокоментував призначення Володимир Чубірко. Новий директор має 13 років робочого стажу. Вчитель історії та права.
Пресслужба Закарпатської обласної ради