Обласний музей народної архітектури та побуту підготував новий випуск свого наукового збірника

5 років ago admin 0

zbirnyk 1Нещодавно в ужгородському “Видавництві Олександри Гаркуші” вийшов друком черговий, шостий за ліком випуск Наукового збірника Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту.

Випуск сформований за результатами пошуково-збиральницької і науково-дослідної роботи наукових співробітників музею. До нього ввійшли матеріали семінару “Проблеми збереження традиційного гончарства”, що проводився в музеї восени 2018 року в рамках реалізації грантового проекту “Стежками традицій закарпатської кераміки” від Українського культурного фонду. Матеріали семінару згруповані в окремий розділ, що вмістив 10 наукових статей про розвиток гончарної справи на Закарпатті, Лівобережному Поліссі, Опішні, а також про збереження й експонування кераміки у європейських музеях.

Окрім того, на сторінках збірника свої наукові розвідки представили співробітники музеїв, науково-дослідних інститутів та вищих навчальних закладів Ужгорода, Львова, Чернівців, Києва, Харкова. Всі матеріали згруповані в дев’ять розділів.