Чеська Височина щодо реалізації Програми “Питна вода”

2 роки ago admin 0

Чеські партнери з краю Височина протягом другого дня перебування на Закарпатті разом з керівництвом області та району відвідали ряд об’єктів, які фінансуються та будуть профінансовані за підтримки чеської сторони.

Насамперед у рамках реалізації програми «Питна вода» Хустької міської ради відвідали місцевий водогін. Споруда потребує модернізації очисної системи та інших покращень. Делегація Височини зібрала всю необхідну інформацію з цього приводу аби передати її членами Постійної конференції та партнеру Хуста, яким є чеське місто Ждар над Сазавов. За попередньою інформацією, планується підтримати Хустську міську раду у цьому напрямку на близько 100 тисяч чеських корун.

Відтак, відвідали дошкільний заклад села Липецька Поляна, що на Хустщині. Тут реалізовується спільний з чеськими партнерами проєкт реконструкції цього закладу на суму понад мільйон чеських корун. Присутні зауважили, що у закладі підходять до завершення внутрішні роботи і уже найближчим часом ДНЗ буде готовий прийняти понад 100 дітей.