З початку року вже відбулося 12 лісових пожеж в Україні на площі більше 20 га

4 роки ago admin 0

З початку року вже відбулося 12 лісових пожеж в Україні на площі більше 20 га. Поки що, найбільша лісова пожежа виникла вчора ввечері на лінії розмежування в Луганській області.

Сьогодні вона була локалізована, орієнтовна площа пожежі – 16 га. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем у прилеглій до лісу сільській місцевості, через що вогонь перекинувся на ліс.

У зв’язку з настанням сухої вітряної погоди підвищується пожежна небезпека в лісах України. Розпочалось масове випалювання стерні, іншої рослинності на сільськогосподарських землях, навколо автомобільних доріг, залізниць, населених пунктів, що створює реальну загрозу прилеглим лісовим масивам та може призвести до великих лісових пожеж.

Скажу відверто, ситуація з боротьбою з лісовими пожежами в українських лісах складна, але більш-менш контрольована.

Зобов’язав, щоб на місцях детально перевірили стан підготовки до пожежонебезпечного періоду.

Також наказами Держлісагентства сформовано три комісії за участю фахівців галузі, які з 10 березня розпочинають свою роботу в п’яти областях (Рівненська, Житомирська, Черкаська, Кіровоградська, Дніпропетровська).

За підсумками цієї перевірки питання готовності буде розглянуто на засіданні розширеної колегії Держлісагентства, яка відбудеться в третій декаді березня 2020 року.

З початку року вже відбулося 12 лісових пожеж в Україні на площі більше 20 га. Поки що, найбільша лісова пожежа виникла вчора ввечері на лінії розмежування […]