Володимир Чубірко привітав закарпатських школярів та учителів із початком нового навчального року

2 роки ago admin 0
Голова обласної ради Володимир Чубірко завітав на свято Першого дзвоника в Ужгородську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора та привітав школярів і їх батьків, трудовий колектив школи із Днем знань.
Святкові урочистості розпочалися із хвилини мовчання за загиблими у боях за Батьківщину воїнами. Директорка школи Юдіт Кулін привітала учнів із святом побажала творчих успіхів, наполегливості та щасливої дороги у світ знань, а першокласники озвучили віршики угорською мовою.
У своєму вітальному слові Володимир Чубірко зазначив:
«Так сталося, що живемо у непростий час, майже кілька поколінь українців не знали, як жити у воєнний час. Нині у нас усіх піднесений настрій, бо усі закарпатські школи відчинили свої двері, а вчителі запросили учнів у світлі і просторі класи. Та добре усвідомлюємо, що не для усіх школярів України пролунає нині перший дзвоник, бо багато навчальних закладів не зможуть відчинитися – їх розбомбили російські агресори.
Пам’ятаймо і дякуймо Богу за кожний день, за кожну хвилину мирного неба в Україні, тут, на Закарпатті, і будьмо свідомими того, що задля цього на Сході гинуть наші воїни-герої. Дорогі діти, цінуйте це, не марнуйте свій час, навчайтеся, будьте наполегливі, щоб зростати високоосвіченими, мудрими та талановитими людьми. Адже саме вам належить розбудовувати успішну і могутню країну та щасливе майбуття.
Бажаю вам наполегливості й натхнення до нових звершень, яскравих досягнень, щасливої долі та здійснення всіх мрій на благо рідної мирної країни!».
Також очільник облради повідомив, що для того, щоб було цікавіше навчатися, Закарпатська обласна рада передала для школи подарунок – робот від французьких партнерів. Пристрій створює візуалізацію дистанційного навчання, тобто вчитель чи учень за його допомогою може приєднатися через мережу Інтернет, та бути «присутнім» у школі. Відтак діти можуть навчатися, обмінюватися думками, а вчителі проводити онлайн урок. Робот має здатність пересуватися за допомогою спеціальних коліс. Насамкінець Володимир Чубірко поспілкувався із дітьми й педагогами та оглянув приміщення, що слугуватимуть укриттям у разі повітряної тривоги.
Пресслужба Закарпатської облради