Профорієнтація-2023: кафедра журналістики знайомила школярів із медійним підрозділом УжНУ

2 роки ago admin 0

Профорієнтація-2023: кафедра журналістики знайомила школярів із медійним підрозділом УжНУ<br /> <br>

Кафедра журналістики напередодні навчального року приймала школярів і вчителів Кушницького закладу середньої освіти. Хлопці й дівчата приїхали до університету, щоб дізнатися більше пронавчання, роботу журналістів, міжнародних журналістів, рекламників, піарників та визначитися з майбутньою професією. До УжНУ завітали майже 30 учнів 9-11 класів, які під час канікул відвідували молодіжний мотиваційний простір «Творимо майбутнє в Україні» при Кушницькому ЗСО.

Викладачі і студенти підготували для школярів презентацію, тестування на визначення професійних здібностей, а також провели екскурсію медійним підрозділом.

Відкривали захід декан філологічного факультету Юрій Бідзіля і завідувач кафедри журналістики Євген Соломін. Розповіли про спеціальності, які пропонує вступникам факультет і медійний підрозділ, а також переваги навчання тут.

Затим студентки кафедри журналістики у форматі презентації знайомили школярів з особливостями навчання, продемонстрували творчі роботи медійників, а також відео про філологічний факультет.

На зустріч зі школярами запросили й випускників кафедри – Евеліну Гурницьку, журналістку видання «Вікна-новини» СТБ, SMM-спеціалістку та Мирославу Гараздій, журналістку телеканалу «TV21Ungvar» і видання «Погляд».

Мирослава розповіла, як із друкованої журналістики перейшла в телевізійну і зізналася, що під час навчання навіть не думала про телебачення. Журналістка поділилася лайфхаками з пошуку тем для телесюжетів: «Завжди намагаюся обирати такі теми, що були б цікаві мені, бо тоді й матеріал виходить».

Евеліна також пригадала роки навчання на відділенні журналістики і назвала переваги, які осмислила вже після закінчення університету: «Тут класно навчатися, тому що ти відразу можеш працювати саме за спеціальністю, вже після першого курсу йти на практику і пробувати себе в професії. Під час навчання, звісно, бували кризи, коли хотілося все кинути, але я дуже радію, що здобула саме фах журналіста. Всі роки після закінчення вишу я  безперервно працюю в медіа».

Після презентації школярі разом зі студентами й викладачами завітали до підрозділів кафедри – редакції газети «Погляд» і телестудії, в якій найсміливіші абітурієнти спробували себе перед телекамерою. Фотографував їх, записував на камеру та створив коротке презентаційне відео третьокурсник-журналіст Михайло Коштура.

Віримо, що в наступні роки хлопці і дівчата оберуть для себе бажані професії, зокрема журналістику, міжнародну журналістику, рекламу та зв’язки з громадськістю.

Каміла Кузьма, студентка відділення журналістики

Фото Михайла Коштури