Закарпатські рятувальники отримали сучасне водолазне обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

2 роки ago admin 0

Напередодні нового року група водолазно-рятувальних робіт ДСНС Закарпаття отримала нове спеціальне технічне обладнання та спорядження.

Це стало можливим завдяки участі в Програмі підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської і Чернівецької обласних рад. Партнерами Головного управління ДСНС Закарпаття в проєкті «Вирішення аварійних проблем на воді та під водою» є громадська організація «Платформа розвиткових проєктів “Пріоритет”» та Оноківська територіальна громада Ужгородського району.

Завдяки отриманому фінансуванню, а це понад 400 тисяч гривень, відтепер закарпатські рятувальники зможуть ефективніше рятувати людей на водоймах, адже тепер у їхньому розпорядженні найсучасніші засоби. А це: надувний моторний човен, підвісний двигун до човна, алюмінієвий човен з причіпом, 4 комплекти автономних водолазних апаратів на стисненому повітрі, компенсатори плавучості, гідрокостюми«сухого» та «мокрого» типів, 4 комплекти плавця, повітряний компресор, підводні ліхтарі та рятувальний інвентар.

Сьогодні в урочистій обстановці це спецобладнання для рятувальників передали координатори проєкту – перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета та керуюча справами Мирослава Ливч.

“Відтепер, рятувальні та пошукові роботи на водних об`єктах рятувальники зможуть проводити більш професійно та оперативно, з максимальною безпекою та захистом особового складу. Так,  сучасні гідрокостюми дозволять водолазам не лише ефективно, а й комфортно працювати під водою при мінусових температурах”, – зауважив керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак.

Також для місцевих жителів та рибалок водолази показали на практиці як рятують людей, які потрапили під кригу та, звісно, нагадали правила безпечної поведінки на воді, а також роздали сувенірну продукцію з відповідної тематики.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

 DSC_0283.JPG DSC_0287.JPG

DSC_0295.JPG DSC_0300.JPG

DSC_0306.JPG DSC_0330.JPG

DSC03661.JPG DSC03667.JPG

DSC03804.JPG DSC03830.JPG