Лісівники🤝Рятувальники: на Рахівщині відбулись протипожежні навчання

2 роки ago admin 0

На базі ДП «Рахівське ЛДГ»відбулися пожежно-тактичні навчання рятувальників та лісівників. На даній місцевості працівниками були відпрацьовані дії умовної пожежі та її ліквідації.

Для гасіння «пожежі» в екосистемі було задіяно 5 одиниць спецтехніки, працівників державної лісової охорони та працівників ДСНС. У ході заходу було продемонстровано різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки лісівників і рятувальників, готовність особового складу обох відомств до всіх необхідних дій на випадок виникнення масштабних лісових пожеж. Крім того, відпрацьовано взаємодію та порядок організації підрозділів, які залучаються для гасіння лісових пожеж:

«Дані спецнавчання дуже корисні: дають змогу скоординувати наші спільні дії, зменшити час на ліквідацію, а відповідно, і збитки від лісових пожеж. Коли ми виявляємо невеликі загоряння в лісі, то справляємося з ними самостійно, адже маємо підготовлений особовий склад та достатню кількість спеціальної техніки й інвентарю. Сьогодні ж ми відпрацювали взаємодію на випадок великих загорянь у лісі»,- зазначив директор ДП «Рахівське ЛДГ» Василь Шемота.

ВАЖЛИВО!

Щороку державне підприємство «Рахівське ЛДГ» приділяє значну увагу протипожежному періоду та вкладає значні кошти на придбання/оновлення пожежінвентаря. Зокрема, за 2022 р. керівництво ДП поповнило протипожежний автопарк та закупило таку спецтехніку: система відеонагляду «Hikvision “, квадрокоптер (1 шт.), мотопомпи (7 шт.), бензинові оприскувачі «Stihl» (2 шт.) та мотоцикли (15 шт.) для оперативного реагування рейдових бригад щодо охорони держлісфонду.

❗Пам‘ятайте, пожежу легше попередити, ніж загасити! Будьте обережними з вогнем у лісових масивах!

На базі ДП «Рахівське ЛДГ»відбулися пожежно-тактичні навчання рятувальників та лісівників. На даній місцевості працівниками були відпрацьовані дії умовної пожежі та її ліквідації. Для гасіння «пожежі» в […]