ДП «Мокрянське ЛМГ» застерігає від незаконних рубок новорічних ялинок

5 років ago admin 0
Напередодні нового 2019-го року поширеним явищем стає рубка новорічних ялинок для власних потреб чи для продажі. Об’єктами незаконної рубки стають молоді хвойні деревця, в окремих випадках вікові дерева – шляхом зрубування вершини.

Роман  Сойма, провідний інженер з охорони лісу  каже, що для недопущення порубки хвойних молодняків, ДП «Мокрянське ЛМГ»  створює по підприємству мобільні групи, які будуть нести цілодобове патрулювання лісових територій, та попереджаємо, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев (ст. 65 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн. і на посадових осіб від 119 до 204 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років та ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (згідно ст. 307 КУпАП). Одночасно з штрафом законодавством передбачено стягнення заподіяної шкоди, нанесеної лісовому господарству незаконною рубкою  хвойних насаджень, яка розраховується за кожне окремо-зрубане на «новорічну ялинку» дерево, в залежності від діаметра, і становить від 454 грн.  за шт.

Крім того, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання), що згідно ст. 881 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Всі законно заготовлені новорічні ялинки маркуються бирками або самоклейними стрічками з штрих-кодом, в якому міститься повна інформація про дану ялинку.

Для купівлі новорічних ялинок звертатить в контору ДП «Мокрянське ЛМГ» с. Красна. вул. Підчос, 87, або в лісництва, в яких будуть діяти торгівельні майданчики. Цьогорічні відпускні ціни  на ялинки у ДП «Мокрянське ЛМГ» будуть  коливатись  60 до 140  гривень.

Напередодні нового 2019-го року поширеним явищем стає рубка новорічних ялинок для власних потреб чи для продажі. Об’єктами незаконної рубки стають молоді хвойні деревця, в окремих випадках […]