В Ужгороді обговорили стратегічні пріоритети розвитку Закарпаття

4 роки ago admin 0
В Ужгороді обговорили стратегічні пріоритети розвитку Закарпаття, інформує Агенція регіонального розвитку Закарпатської області
Фахівці з числа представників Закарпатської ОДА та обласної ради, Агенції регіонального розвитку Закарпатської області та громадських організацій краю під керівництвом голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова обговорили узгодженість Регіональної та Державної стратегій регіонального розвитку на період до 2027 року.
Олексій Геннадійович наголосив на важливості зміцнення транскордонного співробітництва між Україною та сусідніми країнами, розвитку логістичної інфраструктури, який включатиме в себе ІТ-технології, технологічний прогрес та інвестиції й підтримці місцевих товаровиробників та наявності інституційної підтримки бізнесу.
У свою чергу директор Агенції регіонального розвитку Денис Ман презентував порівняльний аналіз двох стратегій та вказав на високий рівень узгодженості державної та регіональної стратегій, що дозволить області в новому стратегічному періоді розраховувати на державну підтримку у розбудові інфраструктури, підтримці гуманітарного сектора, розвитку гірських територій, туризму тощо.
В основу Стратегії розвитку Закарпаття закладено розвиток людського капіталу, забезпечення високої якості життя та економічного зростання на основі екологічно невиснажливої та енергоефективної промисловості, креативних індустрій, туристично-рекреаційної сфери.
Стратегія також спрямована на створення умов для динамічного, збалансованого розвитку регіону шляхом забезпечення соціальної та економічної єдності, підвищення рівня конкурентоспроможності, активізації економічної діяльності, вливання інвестицій, створення додаткових робочих місць; зростання добробуту населення, а також налагодження потужного автомобільного сполучення між Україною та країнами Євросоюзу; будівництво нових КПП; впровадження потужної програми декарбонізації.
Обговоривши всі “за” і “проти”, учасниками засідання прийнято рішення доопрацювати стратегію до 7 вересня та 8 вересня провести чергове засідання.

В Ужгороді обговорили стратегічні пріоритети розвитку Закарпаття, інформує Агенція регіонального розвитку Закарпатської області Фахівці з числа представників Закарпатської ОДА …