Віктор Яковець проінспектував лісгоспи Міжгірщини

3 роки ago admin 0
Віктор Яковець побував з робочим візитом на Міжгірщині, відвідавши державні підприємства Міжгірський та Верхньогірський лісгоспи. Під час робочого візиту начальник Закарпатського ОУЛМГ проінспектував ведення лісового господарства, оглянув адмінприміщення лісгоспів та лісництв, познайомився та поспілкувався з колективами держлісгоспів району. 
 
У першу чергу відвідавши Верхньогірський держлісгосп, Віктор Яковець відзначив, що наразі тримає на котролі фінансово-господарський стан підприємств, порушення ведення лісогосподарської діяльності деяких лісництв  та звертаючи увагу на скарги від  громадян стосовно незаконних проведень рубок в ДП «Верхньогірське ЛГ». Віктор Яковець наголосив, що після детального аналізу стану ведення господарства, буде прийняте рішення щодо подальшої роботи підприємства.
 
Опісля очільник лісової галузі Закарпаття продовжив робочий візит у Міжгірський держлісгосп, візвідавши розсадник Вучківського лісництва. Лісничий  Андрій Романишин продемонстрував достатньо широкий асортимент декоративно-посадкового матеріалу, який  вирощують на лісництві. Серед посадкової продукції – декілька видів порід туй, кипарисовик Лавсона, Ялівець козачий, Каштан кінський, барбарис Тумберга, самшит вічнозелений та коніка канадська, тощо. Також на базі лісництва діє унікальний музей лісу, в якому зібрані дуже цікаві експонати та яскраві композиції. «Ідея для відкриття даного музею виникла завдяки заслуженому лісівнику Йосипу Лою, який в минулому очолював дане лісництво та вніс великий внесок у розвиток лісової галузі регіону», – розповів директор лісгоспу Петро Бойко.
 
Опісля  начальник проінспектував роботу електронного обліку деревини на виробничих підроздах підприємства  – цех переробки, нижній склад та транспортно-ремонтний цехи. Лісгосп розвиває деревообробний напрямок своєї господарської діяльності, переробляє низькоякісну деревину, що дає додаткові надходження коштів для ведення лісогосподарської діяльності, сплати податків у держбюджет та виплати зарплат.
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Віктор Яковець побував з робочим візитом на Міжгірщині, відвідавши державні підприємства Міжгірський та Верхньогірський лісгоспи. Під час робочого візиту начальник Закарпатського ОУЛМГ проінспектував ведення лісового господарства, […]