На Хустщині лісівники облаштували мінералізовані смуги

4 роки ago admin 0

Лісогосподарські підприємства докладають великі зусилля для запобігання та боротьби з лісовими пожежами. Розробляються цілі комплекси протипожежних заходів. Одні направлені на попередження, інші на боротьбу із загоряннями у лісі та недопущення їх розповсюдження. Важливу роль у цьому відіграють мінералізовані смуги.

Мінералізована смуга — це штучно створений протипожежний бар’єр. Він створюється шляхом очищення лінійної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Як правило, це робиться механізованим способом: проводиться оранка трактором ґрунту на певну ширину. Мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, здатні горіти, в процесі цього присипаються землею.

Створення таких смуг перешкоджає поширенню низових пожеж. Ширина смуги повинна бути удвічі більше від можливої висоти полум’я низової пожежі.

З початку 2020 року по ДП «Хустське ЛДГ» створено 5 км мінералізованих смуг;

Проведено догляд за вже існуючими мінералізованими смугами – 6 км;

Мінералізовані смуги дозволяють працівникам лісової галузі не допустити поширення вогняної стихії на великі території лісових масивів, а подекуди й вберегти ліс від масштабних вигорань.

Лісогосподарські підприємства докладають великі зусилля для запобігання та боротьби з лісовими пожежами. Розробляються цілі комплекси протипожежних заходів. Одні направлені на попередження, інші на боротьбу із загоряннями […]