Близько сорока порушень вимог законодавства з охорони праці зафіксували галузеві інспектори Управління Держпраці на ТОВ «Лісоіндустрія»

4 роки ago admin 0

Головний державний інспектор відділу  нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Мирослав Феделеш, а також головні державні  інспектори відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді, на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки  Розалія Федоришин та Михайло Повх провели планову перевірку з питань дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки на берегівському лісопереробному підприємстві ТОВ «Лісоіндустрія».

Під час контрольного заходу посадовці оглянули усі виробничі об’єкти, зокрема  деревообробний цех, об’єкти котлонаглягляду та енергетики, ознайомилися з наявною документацією.

За результатами перевірки були зафіксовані 38 різних порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Зокрема, керівник та відповідальні посадові особи підприємства не пройшли відповідне навчання і перевірку знань, окремі порушення стосувалися правил розроблення та розміщення інструкцій, облаштування проїздів та проходів у небезпечних місцях, несправності обладнання або відсутності захисних огороджень на верстатах, механізмах та машинах тощо. Також не був вчасно проведений технічний огляд деяких навантажувачів.

Але головне,  підприємство не отримало відповідний дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію багатьох об’єктів підвищеної небезпеки. Тож  у підсумку керівництво ТОВ попереджено про необхідність негайного зупинення роботи як працівникам, котрі не пройшли відповідне навчання, так і понад 30 різних верстатів.

«Що особливо турбує, – наголошує Мирослав Феделеш, – що у 2018 році на цьому підприємстві стався груповий нещасний випадок. Здавалося б, люди мали врахувати усі попередні помилки…»

Після проведення перевірки керівнику ТОВ надано припис на обов’язкове усунення у вказані терміни виявлених недоліків, а винних у їх допущенні посадовців підприємства притягнуто до адмінвідповідальності.