Україні необхідна державна стратегія розвитку лісового господарства

4 роки ago admin 0

Україні необхідна державна стратегія розвитку лісового господарства. На цьому наголосив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський під час виїзного засідання Робочої групи Комітету з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобігання їх у майбутньому на Житомирщині.

«Необхідно розробити стратегію на наступні 15 років та визначити головні пріоритети розвитку лісового господарства, лісокористування, лісовідтворення, шляхи фінансування заходів із лісовпорядкування, охорони лісів, запобігання та ліквідації наслідків лісових пожеж», – додав Роман Абрамовський.

Понад 50 учасників заходу, серед яких, голови та члени Комітетів ВРУ, народні депутати, Перший заступник Голови Держлісагентства України Сергій Власенко, голови Житомирської ОДА та облради, начальники та заступники установ, управлінь і відділів Житомирської області, директори державних лісогосподарських підприємств та науковці впродовж дня обговорювали питання захисту лісів від пожеж.

«За останні 30 років на Житомирщині цієї весни були наймасштабніші лісові пожежі, які завдали шкоди як екосистемам регіону, так і знищили будинки жителів сіл Личмани та Магдин в Овруцькому районі. На жаль, досі відповідальність за знищення лісу в рази менша за шкоду, якої завдають лісопорушники», – зауважив Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Про необхідність створення цілісної мережі пожежно-спостережних веж та оснащення їх телевізійними системами спостереження, про потребу в оновленні пожежних автомобілів, про створення та поповнення відомчого резерву та про необхідність будівництва нових лісопожежних станцій та пожежних водойм інформував присутніх Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Сергій Власенко.

«Питання охорони лісів від пожеж є одним із найважливіших з усіх завдань, які сьогодні вирішуються працівниками лісогосподарських підприємств Держлісагентства і постійно стоять на порядку денному. Швидке потепління, відсутність снігового покриву та сильні вітри, масові неконтрольовані сільгосппали у лютому-березні та спекотне літо цього року сприяли підвищенню пожежної небезпеки в лісах», – зазначив Сергій Власенко.

Україні необхідна державна стратегія розвитку лісового господарства. На цьому наголосив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський під час виїзного засідання Робочої групи Комітету […]