Роз’яснення щодо заготівлі деревини на Закарпатті

4 роки ago admin 0

У соцмережах опублікували світлини з нібито незаконними рубками на території Міжгірського району на Закарпатті. Ця інформація не відповідає дійсності та є відверто маніпулятивною.

Так, в цій місцевості дійсно відбувається заготівля деревини, АЛЕ — це ПЛАНОВА заготівля на ДОЗВОЛЕНІЙ для цього території, зі всіма необхідними ДОЗВІЛЬНИМИ ДОКУМЕНТАМИ і з дотриманням всіх законодавчих вимог.

Для ще більшого розуміння ситуації. Рішення про початок рубок на цій території приймалось не вчора, не тиждень тому і навіть не рік тому — а 8 років тому. У листопаді 2012 року Міністерство екології та природних ресурсів затвердило план заготівлі деревини на 10 років, в якому було зазначено, зокрема, і ділянку на території Міжгірського району.

Щоб пересвідчитись у цьому самостійно, вам достатньо:

— зайти на нашу відкриту для всіх онлайн-мапу — https://lk.ukrforest.com/199556

— знайти там відповідну ділянку — https://lk.ukrforest.com/199556/map/768695

— ввести номер лісорубного квитка, виданий на заготівлю деревини в цій місцевості — №005104.

— перевірити законність роботи наших лісівників.

До того ж, по завершенню всіх робіт, на території зрублених дерев, наші лісівники висадять нові саджанці та відновлять ліс.

Ми так вже зробили на сусідній ділянці в урочищі «Козяй» — одразу після лісозаготівлі посадили 2-3-х річного віку сіянці бука, білої ялиці та кінського каштана.

Годі шукати зраду там, де її нема.

У соцмережах опублікували світлини з нібито незаконними рубками на території Міжгірського району на Закарпатті. Ця інформація не відповідає дійсності та є відверто маніпулятивною. Так, в цій місцевості дійсно відбувається заготівля […]