В Хустському держлісгоспі провели заходи з прибирання лісових масивів

4 роки ago admin 0

Працівники державної лісової охорони прибрали лісові масиви та місця рекреації від побутових відходів.

Традиційно прибрали лісівники й узбіччя понад дорогами, що прилягають до лісового фонду.

Лісівники зазначають, що такі роботи проводяться регулярно, особливо лісничими під час обходів, адже на превеликий жаль дуже часто недобросовісні громадяни залишають сміття після пікніку або просто звозять сміття в мішках і залишають його в лісі.

Сміття крім забруднення та неестетичного вигляду несе велику шкоду, адже через розбите скло тварини можуть порізатися або наїстися пластику. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як лінзи. Це досить часто призводить до самозаймання лісових масивів.

“Збереження лісів – не тільки дуже важлива справа, але й прямий обов’язок кожного мешканця нашого краю. І чим дбайливіше ми будемо опікуватись ними, тим більшу користь вони принесуть нам і майбутнім поколінням”, – відзначає в.о. головного лісничого ДП “Хустське ЛДГ” Віталій Джуган.

Працівники державної лісової охорони прибрали лісові масиви та місця рекреації від побутових відходів. Традиційно прибрали лісівники й узбіччя понад дорогами, що прилягають до лісового фонду. Лісівники […]