Безпечна і здорова праця: у Виноградові на швейному підприємстві пройшов превентивний захід

4 роки ago admin 0

Практика показує: на підприємстві, де регулярно проводяться профілактичні заходи задля  запобігання виробничому травматизму, кількість нещасних випадків та випадків професійних захворювань помітно зменшується. Дотримуючись такої думки, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області відвідують підприємства краю з профілактичною метою.

Так, днями головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області  Іван Ковач провів превентивний захід на одному зі швейних підприємств Виноградова (ФОП Наталія Борбель). У розмові з власницею та працівницями виробничого цеху фахівець звернув увагу на вимоги з охорони праці. Зокрема, наголосив, що працівники, які допускаються до виконання робіт у виробничих процесах швейного виробництва, повинні мати відповідну професійну підготовку. Для посадових осіб мають бути не лише розроблені посадові інструкції з відображенням у них функціональних обов’язків з охорони праці, а й повинні проводитися встановлені інструктажі з персоналом.

Нагадав посадовець і про вимоги безпеки до організації робочих місць та загальні вимоги безпеки до технологічного обладнання, а також про необхідність ведення згідно з чинним законодавством журналів реєстрації  інструктажів; забезпечення працівників спецодягом і засобами індивідуального захисту.

Окремо Іван Ковач розповів працівникам швейного підприємства про основні заходи, котрих слід дотримуватися. Аби вберегтися від інфікування коронавірусом. Принагідно наголосив на важливості наявності у достатній кількості на підприємстві дезінфікуючих засобів, пояснив алгоритм дій у випадку виявлення працівників на ГРВІ тощо.