Кримінальна відповідальність за порушення на виборах!

5 років ago admin 0

31 березня – чергові вибори президента України. Варто пам’ятати, що за порушення під час голосування настає кримінальна відповідальність!
Наприклад, обмеження волі до 3 років, виправні роботи до 2 років, штраф від 1700 до 5100 гривень, настають за:
– видачу виборчого бюлетеня для голосування особі без документа, який підтверджує громадянство України;
– демонстрацію заповненого виборчого бюлетеня стороннім особам;
– винесення виборчого бюлетеня за межі виборчої дільниці;
– фото-, відео зйомку заповнених виборчих бюлетенів;
– голосування більше ніж один раз;
– отримання виборчого бюлетеня від іншої особи, крім уповноваженого члена комісії, який видає виборчий бюлетень.
Пропозиція, обіцянка, надання виборцю коштів, іншого майна, переваг, пільг, нематеріальних активів за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією права голосу та прийняття такої обіцянки, пропозиції виборцем, одержання ним вигоди, а також передача виборчого бюлетеня сторонній особі карається законом штрафом від 1700 до 5100 гривень, виправними роботами до 2 років, або обмеженням волі до 2 років.
Найбільше покарання, а саме позбавлення волі від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 1 до 3 років настає за пошкодження виборчих скриньок.
Варто бути уважними. Тому якщо ви побачите порушення, звертайтеся до голови відповідальної виборчої комісії, офіційних спостерігачів, або поліції.

Начальник відділу Воловецького РВ ДВС                                М.М.Палей

31 березня – чергові вибори президента України. Варто пам’ятати, що за порушення під час голосування настає кримінальна відповідальність! Наприклад, …