Запрошуємо до обговорення Концепції профорієнтації в Новій українській школі

3 роки ago admin 0

1-1Український інститут розвитку освіти запрошує до громадського обговорення проєкту концепції професійної орієнтації в новій українській школі.

 

Документ розроблено у рамках співпраці Програми ЄС «EU4Skills» кращі навички для сучасної України та Українського інституту розвитку освіти.

Нова українська школа покликана допомогти випускникам бути конкурентоздатними у 21-му столітті, стати цілісними особистостями, котрі вміють робити свідомий вибір, у тому числі вибір свого подальшого освітнього та професійного шляху.

У документі, представленому для обговорення, серед іншого, підходи  до побудови профорієнтації у школі (у тому числі до її кадрового та ресурсного забезпечення), на місцевому рівні та на різних рівнях шкільної освіти.

Запропоновано, зокрема, базову формулу цілісної професійної орієнтації в закладі освіти. Вона складається з 3-х елементів: наскрізна професійна орієнтація, окремий профорієнтаційний курс на рівні базової та старшої профільної освіти (наприклад, 8 та 10 клас), практика та волонтерство.

Документ доступний для завантаження за цим посиланням [pdf].

Пропозиції та зауваження приймаються до 25 січня 2021 року.

Просимо надсилати їх на електронну адресу: [

    Подiбнi новини

    Освітяни високо оцінили типову освітню програму для 5-9 класів ЗЗСО, – Юрій Кононенко

    admin 3 роки ago
    Два тижні тому МОН затвердило типову освітню програму для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти у межах  продовження реалізації реформи «Нова українська школа». До розроблення документа були залучені науковці, методисти,... Читати далi

    Мовна школа «ЛIК» запрошує на CELTA в Ужгороді!

    admin 5 років ago
      У партнерстві з International House Kyiv, full-timeCELTA – 29.07.19 – 23.08.19 Місячний курс (120 годин) з відривом від основного місця роботи, орієнтований на викладачів англійської мови як іноземної,... Читати далi

    Щодо виконання підпунктів 1 і 2 пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту»

    admin 4 роки ago
    15 травня Міністерство освіти і науки України надало рекомендації щодо механізму виконання підпунктів 1 і 2 пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону щодо «переведення» керівників закладів... Читати далi

    Розпочато доставлення підручників для 4-х класів Нової української школи

    admin 3 роки ago
    За інформацією державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», розпочато доставлення підручників для 4-х класів Нової української школи до книжкових баз органів управління освітою обласних, Київської міської державних адміністрацій. Читати далi