Засідання навчально-методичної ради НМЦ ПТО у Закарпатській області

5 років ago admin 0

pto

02 квітня відбулося засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області.

Директор центру Слюсарєва О.В. інформувала про впровадження новітніх стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу у 2019 році. Основну увагу акцентувала на роботі творчих груп педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області щодо розробки навчальних програм на компетентнісних засадах та алгоритмі опрацювання стандартів професійної (професійно-технічної) освіти. Рекомендовано формувати орієнтовані збірники модульних навчальних програм із окремих робітничих професій.

Войченко Л.П., методист НМЦ ПТО, ознайомила присутніх із результатами роботи експертної групи з вивчення професійної діяльності педагогічних працівників ЗП(ПТ)О у міжатестаційний період, які в 2019 році підлягають атестації.

Члени ради заслухали в режимі онлайн творчі звіти методистів: Мальцевої Т.О. (Хустський професійний ліцей сфери послуг) та Балог Л.-З.В. (ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича”), які атестуються у 2019 році.

Методистами центру представлено на погодження узагальнені досвіди педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, зокрема: викладача спеціальних дисциплін Хустського професійного ліцею Дякун О.І. та викладача української мови і літератури ВПУ № 3 м. Мукачево Голомб Т.М. Відзначено практичну значимість й актуальність досвіду Дякун О.І. і Голомб Т.М. та запропоновано поширити їх у ЗП(ПТ)О області.

Вайда С.В., методист НМЦ ПТО, озвучила інформацію про підготовку учнів ЗП(ПТ)О до державної підсумкової атестації та ЗНО-2019.

Про завершення роботи НМЦ ПТО над єдиною методичною проблемою доповіла заступник директора Ладижець І.М., яка зазначила, що в червні заплановано провести науково-методичну Інтернет-конференцію (за підсумками роботи педпрацівників ЗП(ПТ)О та методистів НМЦ ПТО).

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області