Рейтинг найпопулярніших електромобілів України

3 тижні ago admin 0


Днями Єврокомісія опублікувала звіт про реальні викиди CO2, який спирається на показники системи контролю витрат пального, встановленої на борту сучасних автомобілів. У підсумку, що з січня 2021 року всі нові транспортні засоби з ДВЗ, які продаються на ринках країн ЄС, мають бути оснащені пристроями контролю витрат (OBFCM). Таке обладнання фіксує споживання пального та загальну відстань, яку подолав автомобіль, і під час обслуговування передає ці дані на сервери виробників, зв’язки вона веде до аналітиків Єврокомісії, зазначають  аналітики auto.ria.

Варто зауважити, що цьогоріч забраний масив даних був проаналізований вперше, — і висновки виявились не надто втішними: споживання пального новими транспортними засобами, зареєстрованими протягом 2021 року, істотно перевищило показники, заявлені виробниками як орієнтир, визначений за процедурою WLTP. Наприклад, автомобілі з бензиновими двигунами витрачали в середньому майже на 24% більше, ніж планувалось, а дизельні вийшли за межі обіцянок на 18%.

Тим часом ситуація з продажами нових електромобілів у Європі теж анітрохи не безхмарна: в цілому попит на них помалу зростає, однак скорочення державної підтримки покупців такої техніки може мати вкрай негативний вплив на рішення покупців. Наприклад, у Німеччині, яка є найпотужнішим автомобільним ринком Єврозони, прогнозують сповільнення продажів нових «електричок» протягом 2024 року на істотні 14 відсотків (там субсидії на них скасовані з 1 січня).

В Україні державні дотації на купівлю нових електромобілів не передбачені (натомість імпортери й клієнти мають низку митних і податкових пільг, чинних до кінця 2025 року), тож попит на нову техніку, яка взагалі не потребує викопного пального, у нас доволі нестабільний. Наприклад, за підсумками березня зафіксований спад попиту на істотні 12,5%, внаслідок чого загальна кількість записів про реєстрацію нових електромобілів у базі Головного Сервісного центру МВС України склала 893 машини (проти 1006 нових «електричок» у лютому).

Рейтинг найпопулярніших електромобілів України

за підсумками продажів нових авто у березні (проти лютого)

  • 1. Volkswagen ID.4 Crozz: 202 нових електромобілі (-67);
  • 2. BYD Song Plus: 111 нових електромобілів (+4);
  • 3. Honda e: Ns1: 74 нових електромобілі (-28);
  • 4. Honda M-NV: 70 нових електромобілів (+17);
  • 5. Nissan Ariya: 66 нових електромобілів (-24);
  • 6. Volkswagen ID.6 Crozz: 40 нових електромобілів (+2);
  • 7. Zeekr 001: 34 нових електромобілі (+1);
  • 8. Audi Q4 e-tron: 31 новий електромобіль (-5);
  • 9. Toyota bZ4x: 29 нових електромобілів (-9);
  • 10. BYD Yuan Plus: 18 нових електромобілів (-9).

Джерело @

Finance.ua