Закарпатські податківці виявляють непоодинокі випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації

5 місяців ago admin 0


Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області в ході проведення фактичних перевірок виявляють непоодинокі випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Згідно із законодавством, всі суб’єкти господарювання в Україні зобов’язані пройти державну реєстрацію та перебувати на обліку в податкових органах. Це стосується як юридичних осіб, так і фізичних осіб-підприємців. Без такої реєстрації провадити господарську діяльність заборонено. Адже такі особи, які провадять незаконний бізнес, не платять жодних податків до бюджету. Не сплачують ні єдиний податок, ні податок на доходи фізичних осіб, ні військовий збір, ні ЄСВ. Таким чином, державі завдається суттєвих фінансових збитків.

За результатами виявлених порушень, податківцями Закарпаття були складені акти фактичних перевірок та матеріали передані до суду. Винним у провадженні підприємницької діяльності без державної реєстрації загрожують значні фінансові санкції.

Податківці області наголошують, що посилення боротьби з тіньовим бізнесом є одним з пріоритетів їх роботи.

У відомстві запевняють, що будуть і надалі цілеспрямовано розшукувати факти “тіньової” економіки, а до всіх порушників застосовувати найсуворіші передбачені законом заходи впливу. Адже чесний та прозорий бізнес є запорукою наповнення бюджетів усіх рівнів, а отже й стабільного розвитку держави в цілому.

ДПС у Закарпатській області