Робота експертних груп ДПС та Ради бізнес-омбудсмена: у фокусі – системні питання платників

5 місяців ago admin 0


Звернення платників податків, які надійшли до Ради бізнес-омбудсмена, обговорювались напередодні під час засідання спільних експертних груп Державної податкової служби України та Ради.

Експерти розглянули скарги, з якими звертались платники до Ради бізнес-омбудсмена, надали відповіді та рекомендації щодо застосування норм чинного податкового законодавства.

Зокрема, розглядались звернення платників податків щодо функціонування системи електронного адміністрування ПДВ, зупинки реєстрації податкових накладнихрозрахунків коригування, врахування таблиці даних платника, виконання судових рішень тощо.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України