Відбулося засідання керівного комітету та робочої групи з актуалізації Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2027 року

6 місяців ago admin 0


Вчора, 14 листопада, відбулося спільне засідання керівного комітету та робочої групи з актуалізації Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2027 року (далі – Стратегія).

Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА – під час відкриття засідання наголосив, що дуже важливо, щоб інструменти Стратегії відповідали вимогам Євросоюзу.

За словами очільника краю, в реалізації стратегічних завдань і пріоритетних напрямків важливу роль відіграє взаємодія з громадами, які також мають власні стратегії розвитку, та підтримка керівництва держави й міжнародних партнерів.

До обговорення актуалізації Стратегії також долучилися голова обласної ради Роман Сарай, заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, член правління Федерації роботодавців Закарпаття Марина Паращинець, регіональний координатор проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Львівській області Олександр Волошинський, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша та інші.

Зокрема, під час заходу представники проєкту USAID «ГОВЕРЛА» презентували результати соціально-економічного аналізу Закарпатської області, в якому були враховані основні економічні, соціальні, екологічні та інші тенденції розвитку регіону. Після цього учасники засідання обговорили ключові аспекти стратегічного бачення розвитку нашого регіону на наступні роки, зокрема й актуалізацію загального SWOT-аналізу.

Захід за сприяння обласної військової адміністрації та підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провів Волинський ресурсний центр у межах ініціативи «Актуалізація стратегій розвитку шести регіонів України».

Джерело @

Закарпатська ОДА