Головні туристичні тренди майбутнього: які подорожі будуть популярними

6 місяців ago admin 0


Державне агентство розвитку туризму виявило ключові туристичні тенденції, які будуть визначати майбутнє розвитку галузі туризму. Ці тренди включають в себе широкий спектр аспектів, від сталості довкілля та підтримки місцевих громад до популярності нових, менш відомих напрямків та гастрономічного туризму.

Туристична індустрія відновиться від наслідків пандемії на початку 2024 року. Про це йдеться у звіті Всесвітньої туристичної організації ООН. Проте, наразі стає помітно, що смак агентств світових мандрівників суттєво змінився, передає Державне розвиток туризму (ДАРТ).

Зазначається, що Держтуризм виділив основні туристичні тренди, які на думку експертів ВТО ООН, будуть формувати майбутнє галузі. Розповідаємо про тенденції сучасних мандрівників та нові напрямки серед туристів.

Головні туристичні тренди майбутнього: деталі

Державне агентство розвитку туризму ідентифікувало основні туристичні тенденції, які, за думкою експертів ВТО ООН, будуть формувати подальшу галузь.

Прогнозовані туристичні тенденції майбутнього передбачають:

• Екологічна стійкість та всебічне сприяння екологічним ініціативам. «Сталь довкілля» вже не просто гасло, але насущна потреба. Сучасні мандрівники віддають перевагу напрямкам, де акцент робиться на збереженні навколишнього середовища, відповідному використанню ресурсів та підтримці місцевих спільнот.

• Збільшена популярність нових туристичних напрямків. Мандрівники постійно шукають нові, унікальні враження, тому вони все частіше обирають маловідомі країни та регіони.

• Розвиток внутрішнього туризму. Висока інфляція та зростання цін на пальне призводять до збільшених витрат на транспорт і проживання, тому сучасні туристи частіше віддають перевагу подорожам по власній країні. Це дозволяє їм глибше вивчати місцеву культуру, традиції та кухню.

• Гастрономічний туризм. У сучасному світі місцева культурна спадщина стає важливим магнітом для туристів, зокрема у сфері гастрономії та виноробства. Це надає можливість не лише просувати менш відомі напрямки, але й підтримувати місцеву економіку та зберігати традиції.

 Екологічний туризм та відвідування заповідних територій. Туристи все частіше віддають перевагу спокійному відпочинку в природних заповідних зонах, спостерігаючи за місцевою природою та традиційними культурами, що переважають у цих природних об’єктах.

• Пригодницький туризм. Молоді туристи все більше зацікавлені у видовищних виданнях, таких як альпінізм, рафтинг та трекінг, які дарують незабутні враження. Підкреслюється, що під час своїх подорожей туристи зазвичай насолоджуються трьома головними складовими: екзотикою, активним відпочинком та природою. Зокрема голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголошує, що тренди виділені експертами ВТО ООН чудово вписуються в українську реальність.

«Війна спричинила великий рух тих категорій українців, які за інших обставин ніколи б не відвідали унікальних локацій центральної та західної України, обравши б натомість Туреччину, Єгипет чи Європу. А виявляється, що наша древня культура — рівна серед рівних», — говорить очільниця ДАРТ.

Джерело @

visitukraine.today