70% українців очікують на економічний бум у повоєнній Україні (опитування)

6 місяців ago admin 0


Майже половина українців вважає, що основним джерелом економічного зростання має стати створення урядом умов для іноземних інвесторів та українських підприємців. 27,1% опитаних розраховують на конфіскацію російських активів.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке проводив Київський міжнародний інститут соціології на замовлення Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна.

На запитання «Чи відбудеться в Україні після закінчення війни стрімке економічне зростання (наприклад, 5−7% ВВП на рік)?» 21,2% відповідей приходилось на варіант «Так, воно почнеться упродовж 1−2 років після закінчення війни». А частка тих, хто вважає, що економічне зростання почнеться упродовж 3−5 років, складає 48,5% від опитаних.

Водночас, 20,2% населення не бачить умов для значного економічного зростання. Ще 9,4% опитаних важко було сказати.

Головним джерелом стрімкого економічного зростання після війни 28,9% опитаних вважають створення урядом умов для зацікавлення іноземних інвесторів і підприємців, ще 27,1% – відшкодування росією завданих збитків, передачу Україні вилучених російських коштів і власності.

На третьому місці – покращення умов діяльності для українських підприємців (19,1%).

Лише 8,9% респондентів визначили, що пільгові позики та благодійні внески західних країн на відбудову України стануть джерелом економічного зростання.

Джерело @

Економічна правда