Відбулось засідання експертних груп ДПС та Ради бізнес-омбудсмена

6 місяців ago admin 0


ДПС та Рада бізнес-омбудсмена продовжують роботу над розглядом звернень платників, які надходять на адресу РБО. Під час чергового засідання експертних груп за участі в. о. заступника Голови ДПС Євгенія Сокура та бізнес-омбудсмена Романа Ващука було опрацьовано низку запитань платників щодо оподаткування підприємств.

За словами Євгенія Сокура, для ДПС дуже важливою є підтримка конструктивного діалогу з бізнес-спільнотою для пошуку системних рішень, які знімають проблемні питання платників податків.

Представники ДПС, зокрема, прокоментували питання адміністрування податку на додану вартість, реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Також були надані розʼяснення та коментарі по зверненням платників, які стосувалися виконання ДПС судових рішень. 

Бізнес-омбудсмен Роман Ващук підкреслив ефективність співпраці РБО та ДПС, а також відзначив покращення виконання ДПС судових рішень та якісний юридичний супровід процесів.

Системна робота спільних експертних груп ДПС та РБО демонструє позитивну динаміку вирішення проблемних питань платників податків.

Пресслужба Державної податкової служби України