У фокусі співпраці ДПС та МВФ – реформування податкового адміністрування

6 місяців ago admin 0


Завершила роботу чергова місія Податково-Бюджетного департаменту МВФ, в якій взяли участь в. о. заступника Голови ДПС Євгеній Сокур, директор Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС Тетяна Гречана, представники  Міністерства фінансів України та Державної митної служби України. 

Під час місії було продовжено роботу над фіналізацією Національної стратегії доходів, частиною якої також стане план заходів для ДПС щодо ключових сфер реформування податкового адміністрування, зокрема, було констатовано прогрес щодо поточної діяльності та планування заходів, спрямованих  на забезпечення покращення добровільного дотримання податкового законодавства, використання даних і технологій в діяльності ДПС, кадрового планування та перегляду організаційної структури.

Робота технічної місії була спрямована на реалізацію та виконання положень Листа про наміри і Меморандуму про економічну та фінансову політику, зокрема, встановлених структурних маяків.

Нагадуємо, що 19 червня 2023 року Урядом України та Національним банком України було підписано Лист про наміри для першого перегляду оновленого пакета заходів економічної та фінансової політики 4-річної програми в рамках Механізму розширеного фінансування. Її метою є відновлення фіскальної та боргової стійкості з одночасним сприянням довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної відбудови та шляху України до вступу в ЄС.

Пресслужба Державної податкової служби України