В Ужгородській міській раді нагородили кращих спортсменів міста та їхніх тренерів

1 рік ago admin 0

В Ужгородській міській раді нагородили кращих спортсменів міста та їхніх тренерів

300 тисяч гривень із міського бюджету Ужгорода спрямували на фінансову підтримку кращих спортсменів міста за досягнення у 2022 році. Такі заохочення в Ужгородській міській раді вручають уже сьомий рік поспіль.

Урочистості відбулися сьогодні у великому залі Ужгородської міськради – тут нагородили кращих за підсумками року ужгородських спортсменів і тренерів, які їх готували. Це – володарі та призери чемпіонатів та кубків світу, чемпіонатів Європи та України, міжнародних турнірів тощо. Серед них – представники різних видів спорту: плавання, легка атлетика, фехтування, водне поло, гандбол, кіокушин карате, таеквон-до, кікбоксинг, джиу-джитсу, комбат самозахист ІСО, пляжний гандбол, більярдний спорт, спортивне орієнтування, самбо.

Міський голова Богдан Андріїв привітав спортсменів і тренерів на традиційній зустрічі, висловив вдячність за щоденні зусилля та високі результати, розвиток спортивного життя міста, промоцію Ужгорода далеко за його межами, подякував Збройним Силам України, що молодь має змогу займатися спортом, здобувати високі результати та прославляти Україну за кордоном, побажав щасливих новорічно-різдвяних свят, перемоги і миру.

Секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян зазначив, що хоч війна і внесла багато корективів, зокрема в сферу спорту, наголосив, що це історичний час, тому внесок спортсменів і їхніх тренерів у розвиток країни дуже важливий, побажав досягати нових цілей, запевнив у подальшій підтримці з боку міської влади та депутатського корпусу.

Заступник міського голови Василь Гомонай, який у своїй роботі курує і напрям спорту, подякував депутатському корпусу, який проголосував за програми підтримки та заохочення спортсменів і тренерів міста, комісії, яка старалась об’єктивно оцінити заслуги поданих кандидатур, побажав, щоб наступний рік був мирним і подарував ще більше гарних результатів у спорті.

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Алла Чернобук поділилася, що працювати з такими патріотичними, енергійними та сильними духом людьми дуже приємно, додала, що пишається ними й що разом із керівниками міськради та депутатами сприятимуть матеріальному заохоченню спортсменів.

Після привітань спортсменам і тренерам вручили також подяки та грамоти Ужгородської міської ради.

Як ми повідомляли, 15 кращих ужгородських спортсменів у 2023 році отримуватимуть щомісяця по 3 000 грн стипендії із міського бюджету. Грошову винагороду різних розмірів залежно від призових місць, які посіли, та рангу змагань, отримали 37 спортсменів та 23 тренери, які їх готували. На виплату грошових винагород із бюджету Ужгорода передбачили 300 000 грн, а на виплату стипендій у 2023 році – 540 000 грн.