На Свалявщині лісівники збирають врожаї каштану їстівного

4 роки ago admin 0

Екзотичні рослини — на українських ґрунтах. Свалявські лісівники вирощують їстівні каштани. І заради озеленення своїх територій і, для закладів соціальної сфери.

Каштан їстівний — це довгожитель. Він може прожити не одну сотню років. Молоде дерево швидко набирає росту, добре розвивається. Старіюче – можна підтримувати шляхом обрізки другорядних гілок на одну третину їхньої довжини. Це дерево теплого клімату, однак, так, де ртутний стовпчик градусника взимку не опускається нижче -15 ° C воно відмінно росте, плодоносить. Акліматизовані сорти їстівних каштанів здатні витримувати температуру до -28 ° C.

Каштанові дерева привертають погляди своєю красою, пишнотою крони, але крім зовнішньої естетики вони є відмінними лікарями. Плоди дерев давно успішно використовуються для виготовлення лікарських мазей, настоянок та для вживання, адже за смаком плоди нагадують горіхи.

Плюс до всього каштани корисні, особливо незрілі (вони теж дуже смачні): в них особливо багато вітаміну С, є вітамін В. Плоди зрілого каштана багаті крохмалем, білками і цукром. А ось жиру в каштанах зовсім небагато — всього 5%.

У народній медицині їстівні каштани застосовують при варикозному розширенні вен, гострих і хронічних тромбофлебітах, при порушеннях артеріального периферичного кровообігу (атеросклероз судин кінцівок, артеріїт, тромбоемболія дрібних судин).

Вирощують лісівники ДП “Свалявське ЛГ” каштани й лісових розсадниках. А осінь — пора збору врожаїв. Наразі лісівники збирають врожаї, потім відправлять їх для перевірки якості та отримання сертифікату.

Екзотичні рослини — на українських ґрунтах. Свалявські лісівники вирощують їстівні каштани. І заради озеленення своїх територій і, для закладів соціальної сфери. Каштан їстівний — це довгожитель. […]